Hartelijk welkom op de site van de Grote Kerk, Zuidkade 19 9203 CK (hoek De Drift/Zuidkade), Drachten

Grote kerk status bovenwijks
Bij de overgang naar de Protestantse Gemeente Drachten werd de Zuiderkerk wijkkerk van wijk Zuid en kreeg de Grote Kerk de status ‘bovenwijks’, dus voor heel Drachten, met een eigen ‘bestuur’, de stuurgroep die rechtstreeks valt onder de Algemene Kerkenraad. Het bijzondere karakter van de ere-diensten werd aangeduid met ‘nadruk op liturgie en kerkmuziek, openheid naar theologische ontwikkelingen en ruimte voor experimenten’. De aanvangstijd werd gesteld op 11 uur. De taakgroep Erediensten werd met de uitvoering belast. Daarnaast is er een taakgroep Cultuur en een taakgroep Maatschappij.

De algemene kerkenraad van de Protestante Gemeente Drachten wil u laten weten dat de Grote Kerk niet alleen voor de zondagse eredienst is maar dat ook cultureel en maatschappelijke activiteiten thuis horen in het hart van Drachten.
Een "Open kerk" met verschillende activiteiten op alle dagen van de week en voor alle lagen van de bevolking.
Op deze site wil men duidelijke maken wat er op verschillende gebieden georganiseerd wordt.