De Stuurgroep van de Grote Kerk in Drachten is op zoek naar een

kerkelijk werker (m/v) voor 10,5 uur per week

met ingang van 1 januari 2017

We willen de Grote Kerk, die in het centrum van Drachten staat, gebruiken om “de kerk” bij de mensen te brengen. De Grote Kerk wil een gebouw en een gemeenschap zijn midden in de samenleving van Drachten en zo beschikbaar zijn voor alle bewoners van Drachten, maar ook voor ieder ander die in de Grote Kerk een plek kan vinden “om op (A)adem te komen”.
Daarbij geloven we dat ieder mens waardevol is en er mag zijn zoals hij is.
Op zondag zijn er kerkdiensten om 11.00 uur, op zaterdagmiddag is het inloophuis open en in de adventstijd, de veertigdagentijd en de zomertijd zijn er op zaterdagmiddag exposities en concerten. Daarnaast zijn er een aantal orgelconcerten en zondagmiddagconcerten.
De kerkelijk werker heeft een centrale functie binnen het werkveld van de Grote Kerk en houdt zich bezig met de organisatie van:

• exposities en concerten
  • het werven van en aansturen van de vrijwilligers van Open Grote Kerk en de Taakgroep Cultuur
  • pr-werkzaamheden algemeen, waarbij het accent zal liggen op de p.r.-activiteiten voor de Grote Kerk
  • het onderhouden van contacten met diverse cultuurinstanties in de gemeente Smallingerland
  • hij/zij heeft zitting in de Stuurgroep van de Grote Kerk

Meer informatie over de Protestantse Gemeente te Drachten kunt u vinden op de website: www.pgdrachten.nl.
Meer informatie over de vacature is te vinden achter het tabblad: Grote Kerk.
Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij:
Dhr. C. Boutsma, voorzitter van de Stuurgroep: T: (0512) 51 45 50
Dhr. Th. van der Werff, secretaris van de Stuurgroep: T: (0512) 51 96 76

Reacties kunnen uitsluitend per mail gestuurd worden naar:

Hieronder kunt u belangrijke informatie vinden als beleidsplan en werkzaamheden van de Kerkelijk Werker.