Erediensten in de Grote Kerk in 2016
Zuidkade 19 (hoek De Drift/Zuidkade)

In februari 2015 is de aannemer begonnen met het restauratiewerk in de Grote Kerk en in december 2015 is het zover klaar gekomen dat de eerste dienst er weer gehouden kon worden.

Voorafgaand aan de dienst van 11.00 uur is er vanaf 10.30 uur ruimte voor ontmoeting en koffie.

Van sommige dienst zijn de preken op verzoek op de site geplaatst.
U kunt ze vinden in de map Preken.

23 juli 2017 juli

“ IT KIN NET !”
Ds. Margriet Eekels bestudeerde het boek van Peter van 't Riet over de profeet Jona. Zijn boek dient als uitgangspunt voor haar preken over het Bijbelboekje Jona. Over de eerste twee hoofdstukken preekte zij vorig jaar al in de Grote kerk. Nadat in hoofdstuk 1 Jona op de vlucht sloeg naar Tarsis in plaats van naar Ninevé te gaan om daar Gods woord te preken, was Jona steeds dieper gezonken. Hij werd tijdens een hevige storm door de bemanning overboord gegooid van het vrachtschip dat hij had gehuurd – op zijn eigen aanwijzing – en werd opgeslokt door een goedaardig zeemonster.
In hoofdstuk 2 klonk zijn danklied vanuit het zeemonster, dat hem na drie dagen uitspuwde op het droge. En nu is hoofdstuk 3 aan de beurt. Hierin ontkomt Jona niet langer aan Gods opdracht om naar Ninevé te gaan, maar hij houdt er een slechte preek. Zo slecht, dat de Nineviten die preek verkeerd begrepen. Hoe dat kon, horen we in de preek. En hoe het vervolgens uitpakte voor Ninevé, horen we ook. Vooral in het Friese taalgebied kan er dan iets gaan dagen...
Namens de Taakgroep,
Marijke Brouwer

Zondag 30 juli 2017
Op deze zondag midden in de vakantietijd mag ik met de thuisblijvers een zangdienst houden, een zangdienst is voor mij een dienst waarin 2/3 van de dienst wordt gezongen, daar waar bij een gewone zondagmorgendienst 2/3 wordt gesproken. Het thema van deze dienst is ‘Wie wil uit zijn hokje komen’ n.a.v. Lied 178, wat we dan ook helemaal zingen, in wisselzang en met tegenstem voor de mannen. Verder zingen we o.a. Lied 925, 981, 322 en 356.
Aangezien er een aantal nieuwe liederen bij zijn zou ik graag met hen die dat willen om 10.15 uur willen inzingen, daarna kunnen we dan nog koffiedrinken. Als u mij mailt dat u komt stuur ik de liturgie per mail. Mijn mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">U bent van harte welkom. Dus inzingen vanaf 10.15 uur en vanaf 10.30 is er koffie en ruimte voor ontmoeting. Nog een ernstige waarschuwing: Er wordt veel gezongen, maar als u komt telt u voor twee!
Namens de taakgroep Erediensten Grote Kerk,
Minne Visser

Liedboek mee naar de Grote Kerk

We willen graag dat u uw eigen nieuwe Liedboek meeneemt naar de Grote Kerk. De liturgie kan dan wat beknopter en dat scheelt papier, inkt en kosten. Ook voorkomen we daarmee discussies over rechten die de kerk in Drachten zou moeten betalen voor het kopiëren van de verzen in de liturgie.
Namens de taakgroep Erediensten in de Grote Kerk,
Minne Visser

Parkeren auto’s op zondag
Op zondag worden veel auto’s van bezoekers van de Grote Kerk geparkeerd rondom de Grote Kerk.
De Stuurgroep van de Grote Kerk wijst u erop dat dit geen officiële parkeerplaatsen zijn. Ook de parkeerplaatsen achter de Xenos zijn geen officiële parkeerplaatsen, omdat deze horen bij de winkels op de Zuidkade. Als u toch de auto op deze plekken parkeert (zowel op zondag als door de week) loopt u de kans een parkeerboete te krijgen. Deze boeten lopen op tot € 89,50 inclusief € 7,50 administratiekosten).
U kunt uw auto parkeren achter de Hema, op De Kaden en op de parkeerplaats aan De Marke. Vanaf die parkeerplaatsen is het maar een klein stukje lopen naar de Grote Kerk. Mocht u niet dat stuk kunnen lopen, dan kunt u uw auto achter de Grote Kerk zetten op het Ds. Hilleniuspleintje (de eigen parkeerplaats achter de Grote Kerk). U kunt de koster vragen om de sleutel van de ketting die de parkeerplaats afsluit.
De Stuurgroep

U naar de kerk laten vervoeren? Dat kan.
Elke zondag laat een aantal mensen zich naar de dienst in de Grote Kerk brengen.

Als u dat ook graag wilt omdat u moeilijk ter been bent, kunt u ook van de-ze mogelijkheid gebruik maken.
Moeilijk in z’n werk gaat het niet: U zit twintig minuten voor de dienst klaar om afgehaald te worden, want rond dat tijdstip meldt uw ‘afhaler’ zich met de auto waar dan misschien al één of twee kerkgangers in zitten.
Na de dienst wordt u keurig weer thuis gebracht.
Denkt u nu: ‘Dat lijkt mij wel wat, laat ik maar even informeren’ dan kunt u mij bellen op 0512-510362.
Mijn naam is Tjerk Epema en ik coördineer het kerkrijden.
Tjerk Epema