Erediensten in de Grote Kerk in 2017

Voorafgaand aan de dienst van 11.00 uur is er vanaf 10.30 uur is er ruimte voor ontmoeting en koffie.
Van sommige dienst zijn de preken op verzoek op de site geplaatst. U kunt ze vinden in de map Preken.

Meevieren met de 11 uurdienst in de Grote Kerk
Natuurlijk is het fijn als u zondagsmorgens 11 uur in de Grote Kerk zit.
Maar als u om wat voor reden dan ook daar niet kunt zijn en u beluistert de dienst via webradio, computer of tablet, dan mist u het liturgieboekje.
Als u mij een mail stuurt of even belt kan ik u het boekje sturen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0512-526057. 
Hartelijke groet,
Minne Visser

Bij de diensten

 

18 maart 2018
Onze voorganger in de dienst van elf uur op zondag 18 maart is ds.Jan Henk Hamoen uit Joure. Een kruiswoord van Jezus getiteld “Mijn Goed, Mijn God waarom hebt U mij

verlaten”, staat centraal in de verkondiging. De afbeelding van een schilderij uit de tentoonstelling “Passie’’ van Hilde Hoving aan de voorzijde van de liturgie geeft aan, dat Jan Henk Hamoen een relatie tussen kunst en religie wil leggen.
Het onderwerp van de verkondiging is een mysterie. In Geandewei van vrijdag 16 februari 2018 vat Afke Stegeman-van Dijk de relatie tussen kunst en religie in één zin samen: “De kunstwerken van Hilde Hoving  geven ruimte aan dat wat we niet kunnen benoemen”. Een menselijk antwoord op het mysterie.
U bent van harte welkom in deze eredienst. Koffie/thee staan vanaf half elf  klaar.
Namens de Taakgroep
Jan van der Vlugt

Zondag 18 maart
Onze voorganger in de dienst van elf uur op zondag 18 maart is ds. Jan Henk Hamoen uit Joure. Een kruiswoord van Jezus getiteld “Mijn Goed, Mijn God waarom hebt U mij verlaten”, staat centraal in de verkondiging. De afbeelding van een schilderij uit de tentoonstelling “Passie’’ van Hilde Hoving aan de voorzijde van de liturgie geeft aan, dat Jan Henk Hamoen een relatie tussen kunst en religie wil leggen. Het onderwerp van de verkondiging is een mysterie. In Geandewei van vrijdag 16 februari 2018 vat Afke Stegeman-van Dijk de relatie tussen kunst en religie in één zin samen: “De kunstwerken van Hilde Hoving geven ruimte aan dat wat we niet kunnen benoemen”. Een menselijk antwoord op het mysterie.
U bent van harte welkom in deze eredienst. Koffie/thee staan vanaf half elf klaar.
Namens de Taakgroep
Jan van der Vlugt

Zondag 25 maart, 11 uur
Onze voorganger is Minze Postma. Hij schrijft ter toelichting op de dienst het volgende: “Harry Kuitert schreef een boek met als titel”Alles is politiek, maar politiek is niet alles”.Het gaat over politiek, over geloven, over de kerk. Politiek op de kansel? Wij kennen de scheiding van kerk en staat.
Maar over welke politiek gaat het? Partijpolitiek? Dan wordt het lastig. Er is echter nog een andere soort politiek: de politiek van ons dagelijks leven. Daarin gaat het over het maken van keuzes in ons dagelijks leven. Zo gezien is heel ons leven politiek; laten we die keuzes bepalen door ons geloof?
Welke keuzes maakte Jezus? Kunnen we daar met Palmpasen iets over zeggen?
Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wat bepaalde ons stemgedrag?”
Tot zover Minze Postma over de dienst. U bent weer van harte welkom.
Jan Renkema namens de taakgroep

De komende elf-uurdienst in de Grote Kerk:
01 april Ds. Liuwe H. Westra, Lollum, Paaszondag
In deze Friese dienst vieren we het Heilig Avondmaal

Liedboek mee naar de Grote KerkKerkWe willen graag dat u uw eigen nieuwe Liedboek meeneemt naar de Grote . De liturgie kan dan wat beknopter en dat scheelt papier, inkt en kosten. Ook voorkomen we daarmee discussies over rechten die de kerk in Drachten zou moeten betalen voor het kopiëren van de verzen in de liturgie.
Namens de taakgroep Erediensten in de Grote Kerk,
Minne Visser

Parkeren auto’s op zondag
Op zondag worden veel auto’s van bezoekers van de Grote Kerk geparkeerd rondom de Grote Kerk.

De Stuurgroep van de Grote Kerk wijst u erop dat dit geen officiële parkeerplaatsen zijn. Ook de parkeerplaatsen achter de Xenos zijn geen officiële parkeerplaatsen, omdat deze horen bij de winkels op de Zuidkade. Als u toch de auto op deze plekken parkeert (zowel op zondag als door de week) loopt u de kans een parkeerboete te krijgen. Deze boeten lopen op tot € 89,50 inclusief € 7,50 administratiekosten).
U kunt uw auto parkeren achter de Hema, op De Kaden en op de parkeerplaats aan De Marke. Vanaf die parkeerplaatsen is het maar een klein stukje lopen naar de Grote Kerk. Mocht u niet dat stuk kunnen lopen, dan kunt u uw auto achter de Grote Kerk zetten op het Ds. Hilleniuspleintje (de eigen parkeerplaats achter de Grote Kerk). U kunt de koster vragen om de sleutel van de ketting die de parkeerplaats afsluit.
De Stuurgroep

U naar de kerk laten vervoeren? Dat kan.
Elke zondag laat een aantal mensen zich naar de dienst in de Grote Kerk brengen.

Als u dat ook graag wilt omdat u moeilijk ter been bent, kunt u ook van de-ze mogelijkheid gebruik maken.
Moeilijk in z’n werk gaat het niet: U zit twintig minuten voor de dienst klaar om afgehaald te worden, want rond dat tijdstip meldt uw ‘afhaler’ zich met de auto waar dan misschien al één of twee kerkgangers in zitten.
Na de dienst wordt u keurig weer thuis gebracht.
Denkt u nu: ‘Dat lijkt mij wel wat, laat ik maar even informeren’ dan kunt u mij bellen op 0512-510362.
Mijn naam is Tjerk Epema en ik coördineer het kerkrijden.
Tjerk Epema

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com