Erediensten in de Grote Kerk in 2017

Voorafgaand aan de dienst van 11.00 uur is er vanaf 10.30 uur is er ruimte voor ontmoeting en koffie.
Van sommige dienst zijn de preken op verzoek op de site geplaatst. U kunt ze vinden in de map Preken.

Meevieren met de 11 uurdienst in de Grote Kerk
Natuurlijk is het fijn als u zondagsmorgens 11 uur in de Grote Kerk zit.
Maar als u om wat voor reden dan ook daar niet kunt zijn en u beluistert de dienst via webradio, com-puter of tablet, dan mist u het liturgieboekje.
Als u mij een mail stuurt of even belt kan ik u het boekje sturen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0512-526057.
Hartelijke groet,
Minne Visser

Zondag 21 januari.
”Onze voorganger is ds. Harmen Jansen.Het thema van de dienst is:”Weg van Jezus?” Ter toelichting schrijft hij:“Best een goede vent, een soort Ghandi.”Een beetje welopgevoed mens betitelt Jezus nog steeds wel positief, maar echt iets met hem krijgen is een ander verhaal.In haar veelgeprezen roman Mintijteer beschreef Esther Maria Magnis de moeizame weg van een jongere, via afwijzing in haar tienertijd naar omarming van religie en van de Bijbel.
Een paar fragmenten van haar boek leggen we in deze dienst naast een gedeelte van het eerste hoofdstuk van het Johannesevangelie.Daar buitelen de mooie titels voor Jezus over elkaar heen, andere ontbreken juist.Ze blijken niet los verkrijgbaar van een nauwe omgang met hem. Wat voor soort nieuwsgierigheid of verlangen kan hem ook nu nog van betekenis maken? Op wat voor weg kan hij ons nu zetten?”
Tot zover de toelichting.
U bent weer van harte welkom, de koffie staat klaar.
Namens de taakgroep,
Jan Renkema.

Zondag 28 januari 2018
Onze samenleving kent een geluks- en wellness-cultuur. Panisch lijken wij het geluk te achtervolgen.
Maar dat geluk lijkt moeilijk grijpbaar te zijn. De Heilige Schriften van Israël en de kerk spreken niet over geluk, maar over heil en zegen, Abraham gaat op reis en is daardoor een gezegende. In het Mat-theüs evangelie wordt de geringe en onaanzienlijke zalig gesproken (al zegt de Nieuwe Bijbel vertaling ten onrechte dat zij gelukkig zijn). Wij willen ons afvragen wat zegen en wat zalig zijn in ons leven, in onze wereld betekenen.
Tot zover onze voorganger voor deze morgen, dominee Henk Pol uit Zuidhorn.
Organist is Johannes de Graaf en vanaf 10.30 uur is er koffie en ruimte voor ontmoeting, u bent van harte uitgenodigd.
Namens de taakgroep Erediensten Grote Kerk,
Janneke de Schiffart-Spoelstra

Liedboek mee naar de Grote KerkKerkWe willen graag dat u uw eigen nieuwe Liedboek meeneemt naar de Grote . De liturgie kan dan wat beknopter en dat scheelt papier, inkt en kosten. Ook voorkomen we daarmee discussies over rechten die de kerk in Drachten zou moeten betalen voor het kopiëren van de verzen in de liturgie.
Namens de taakgroep Erediensten in de Grote Kerk,
Minne Visser

Parkeren auto’s op zondag
Op zondag worden veel auto’s van bezoekers van de Grote Kerk geparkeerd rondom de Grote Kerk.
De Stuurgroep van de Grote Kerk wijst u erop dat dit geen officiële parkeerplaatsen zijn. Ook de parkeerplaatsen achter de Xenos zijn geen officiële parkeerplaatsen, omdat deze horen bij de winkels op de Zuidkade. Als u toch de auto op deze plekken parkeert (zowel op zondag als door de week) loopt u de kans een parkeerboete te krijgen. Deze boeten lopen op tot € 89,50 inclusief € 7,50 administratiekosten).
U kunt uw auto parkeren achter de Hema, op De Kaden en op de parkeerplaats aan De Marke. Vanaf die parkeerplaatsen is het maar een klein stukje lopen naar de Grote Kerk. Mocht u niet dat stuk kunnen lopen, dan kunt u uw auto achter de Grote Kerk zetten op het Ds. Hilleniuspleintje (de eigen parkeerplaats achter de Grote Kerk). U kunt de koster vragen om de sleutel van de ketting die de parkeerplaats afsluit.
De Stuurgroep

U naar de kerk laten vervoeren? Dat kan.
Elke zondag laat een aantal mensen zich naar de dienst in de Grote Kerk brengen.
Als u dat ook graag wilt omdat u moeilijk ter been bent, kunt u ook van de-ze mogelijkheid gebruik maken.
Moeilijk in z’n werk gaat het niet: U zit twintig minuten voor de dienst klaar om afgehaald te worden, want rond dat tijdstip meldt uw ‘afhaler’ zich met de auto waar dan misschien al één of twee kerkgangers in zitten.
Na de dienst wordt u keurig weer thuis gebracht.
Denkt u nu: ‘Dat lijkt mij wel wat, laat ik maar even informeren’ dan kunt u mij bellen op 0512-510362.
Mijn naam is Tjerk Epema en ik coördineer het kerkrijden.
Tjerk Epema