Aukje de Bildt, geboren in st. Annaparochie op 11 juli 1953

Mijn functie:
Kerkelijk werker bij de Protestantse gemeente van Drachten. Ik ben voor twintig uur benoemd in een p.r. functie. Dit houdt in dat ik alles wat er rondom en in de Grote Kerk gebeurt organiseer en coördineer (in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers). Vorming en Toerusting en het kerkblad Geandewei valt hier ook onder.
De overblijvende twaalf uur werk ik in de wijk Tehuizen. Ik verzorg het pastoraat in het Servotel, de Serviceflat en De Wiken.

Burgerlijke staat:
Ongetrouwd, vaak verliefd op allerlei mensen en dingen.
Ik heb een zus en zwager, twee getrouwde nichtjes, een aangetrouwde neef en een aangetrouwde nicht, drie vreselijk lieve kleine kinderen die mij oud-tante noemen.

Loopbaan:
Na de U.L.O. in St. Annaparochie heb ik de Vormingsklas gedaan in Leeuwarden. Daarna deed ik de Opleidingsschool voor kleuterleidsters en ben ik van 1973 – 1985 leidster en hoofdleidster geweest aan de kleuterschool “t Honk aan het Voermanspad in Drachten. Deze school fuseerde in 1985 met de Juliana van Stolbergschool aan de Harddraversdijk. In 1989 begon ik aan de studie Theologie aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. In 1994 werd ik kerkelijk werker in de Hervormde wijk Noorder Drachten, daarna in de wijk De Oase. In 2003 ben ik begonnen met het werk dat ik nu doe.

Het leukste in mijn werk:
Contacten met mensen. Een stukje met hen mee mogen lopen.
Activiteiten organiseren en deze goed laten verlopen.

Minder leuke dingen in het leven van een kerkelijk werker:
Soms op de tijden moeten werken dat het je “even niet uitkomt” en elke twee weken weer kopij moeten aanleveren voor het kerkblad Geandewei.

Mijn inspiratie:
“Nooit heb ik niets met U” (Huub Oosterhuis).
Oecumene.
Openstaan voor en op weg gaan met mensen.
Elk mens mag zijn wie hij/zij is.

Hobby's en interesses:
Lezen, bezoeken van musea en tentoonstellingen, veel plezier in het bezoeken van rommel-, antiek- en curiosamarkten, aandacht voor familie en vrienden.

Wilt u in contact komen met haar, het kan via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of ga naar map "Contact".