Hartelijk welkom op de site van de Grote Kerk in Drachten, Zuidkade 19 9203 CK (hoek De Drift/Zuidkade), Drachten

De algemene kerkenraad van de Protestante Gemeente Drachten wil u laten weten dat de Grote Kerk, aan de Zuidkade 19, 9203 GK Drachten, niet alleen voor de zondaagse eredienst is maar dat ook cultureel en maatschappelijke activiteiten thuis horen in het hart van Drachten. Een "Open kerk" met verschillende activiteiten op alle dagen van de week en voor alle lagen van de bevolking. Op deze site wil men duidelijke maken wat er op verschillende gebieden georganiseerd wordt.

Beste bezoeker, vrijwilliger en/of vriend van de Grote Kerk
De Stuurgroep en de Stichting Vrienden van de Grote Kerk willen u, als vrijwilliger, vriend of bezoeker van de Grote Kerk, van harte uitnodigen voor een gezellige avond. We nodigen u en uw partner uit op: 

WOENSDAG 22 NOVEMBER 2017 ,’OM 19.30 UUR IN DE GROTE KERK
We kijken naar een film over de feestelijke opening van de gerestaureerde Grote Kerk, er is een terugblik en vervolg op de Inspiratie-avond EN er is een hapje en een drankje.
In mei van dit jaar was er een inspiratie-avond waarop vele ideeën en verbeteringen zijn voorgesteld. U hebt daarvan een tussen- en een eindverslag kunnen krijgen. Vanavond willen we graag een vervolg-stap maken. We buigen ons over projecten ter uitvoering van die ideeën en verbeteringen. Maar is ook ruimte om elkaar te ontmoeten.
We hopen u op 22 november, ’s avonds om 19.30 uur te mogen verwelkomen, we stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.
Met een hartelijke groet,
namens de Stichting Vrienden van de Grote Kerk en de Stuurgroep Grote Kerk,
Andries Riedstra
Cees Boutsma

Aanmelding
In verband met de catering verzoeken wij u per e-mail of telefonisch vóór donderdag 16 november aan te melden bij: Cees Boutsma, (0512-514550, of Andries Riedstra, 06-40715418, of per mail: preases Grote Kerk of scriba st Vrienden van de Grote Kerk, zie map "Contact", met opgave van het aantal personen waarmee u komt.

Stichting Vrienden van de Grote Kerk te Drachten

Te koop:Gedichtenbundel “Zij dragen muren met verhalen, gedichten René Romijn, blauwdrukken Bart Dertien. Prijs € 10,-.

Boek “De Grote Kerk van Drachten”. Prijs € 10,- voor donateurs; € 12,95 voor niet-donateurs.
CD Rein Albert Ferwerda, Psalmen. Prijs € 10,- voor donateurs; € 12,50; voor niet-donateurs.
U kunt de CD ook thuisgestuurd krijgen door overmaken van € 15,30 per CD op giro 819995 t.n.v. M. Visser. Vergeet niet bij telebankieren uw adres te vermelden.
Vriend van de Grote Kerk worden? Voor € 25,- per jaar (= € 2,- per maand) of voor een bedrag dat u zelf kiest, kan dat. Uw gift/donatie is aftrekbaar van de belasting, want de stichting heeft een ANBI-status. U kunt zich aanmelden bij:
Dhr. A. Riedstra (secretaris), T: (06) 407 154 18. E: zie map ContactDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Dhr. J. Oppewal (penningmeester), T: (0512) 52 31 97, E:zie map Contact
Het bankrekeningnummer van de stichting is NL 23 RABO 015 773 06 62 t.n.v. Stichting Vrienden van de Grote Kerk te Drachten.
Hartelijk dank voor uw bijdrage!