Hillebrandorgel Grote Kerk 1820 – 2020 - Steun Polle de Orgeljongen via Rabo ClubSupport
In 2020 viert de Grote Kerk van Drachten het 200-jarig bestaan van het Hillebrandorgel, een uniek monument. Eén van de activiteiten van de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk en de Taakgroep Cultuur van de Grote Kerk is het gratis aanbieden van de theatervoorstelling – en bijbehorend lespakket – Polle de Orgeljongen aan de groepen 4, 5, en 6 van alle basisscholen in Smallingerland.
De voorstelling is gebaseerd op het boek van Mensje van Keulen: Polle de orgeljongen.
Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.
Hoe? Dat laten verteller Frank Belt en organist Eeuwe Zijlstra horen. De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, maar maken ze ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.
In totaal hoopt de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk in september 2020 tweeduizend kinderen te ontvangen om de voorstelling van Polle mee te maken. In samenwerking met schouwburg De Lawei organiseren we ook een kinderfestival waar het orgel centraal staat en een aantal activiteiten rondom de voorstelling
Als u lid bent van Rabobank Drachten Noordoost Friesland kunt u op een eenvoudige manier helpen om het benodigde geld voor dit project bij elkaar te brengen. We zijn namelijk een van de doelen die u kunt steunen via Rabo ClubSupport. Bent u geen lid, dan kunt u dat worden.
Een dezer dagen krijgt u van de bank een inlogcode. Vanaf 27 september kunt u die gebruiken om op ons te stemmen.
Kies als bestedingsdoel Polle de orgeljongen van Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Drachten. Hoe meer stemmen, hoe groter de bijdrage van de bank!
Stichting Orgelconcerten Grote Kerk te Drachten, Klaas van Marrum en Joop Laméris.