Open Grote Kerk; Een kaars aansteken voor …

“Ik wilde graag een kaars aansteken voor Roan, maar wist niet waar. Wat mooi dat ik dit nu in deze kerk mag doen.” gaf een moeder van een klasgenoot van Roan aan. Zij was één van de vele mensen die na het lopen van de Stille tocht de Grote Kerk binnenkwam. De kerk was opengesteld voor hen die de behoefte hadden om na de Stille Tocht nog even een plek te hebben om na te praten, stil te staan, een kop koffie of thee te drinken en/of een kaars aan te steken. Er werd gehuild en getroost. Vele kaarsjes werden aangestoken, met name door de jeugd. Indrukwekkend om te zien hoe de jongeren, vaak samen met hun ouders, omgingen met dit grote verdriet.

We zijn dankbaar dat de Grote Kerk in deze een Open Kerk mocht zijn, toegankelijk voor iedereen.
Namens Stuurgroep,
Ale Groen

Kunstenaars gezocht voor expositie ‘Bonhoeffer 75’
De Grote Kerk van Drachten zoekt kunstenaars – amateurs en professionals – die de uitdaging willen aangaan om binnen hun discipline een kunstwerk te maken, geïnspireerd op woorden van Dietrich Bonhoeffer. De resultaten worden geëxposeerd tijdens de vijftigdagentijd, de weken tussen Pasen en Pinksteren.
De expositie is één van de activiteiten in het kader van het tweehonderdjarig bestaan van het Hillebrandorgel in de Grote Kerk. In het voorjaar van 2020 gaan de kunstenaars onder leiding van Gerrit Terpstra uit Heeg op hun manier aan de slag met woorden die ds. Dietrich Bonhoeffer sprak of schreef. In april 2020 is het 75 jaar geleden dat deze Duitse theoloog werd geëxecuteerd door de nazi’s. De brieven, gedichten en gebeden die hij in de jaren ervoor in de gevangenis schreef, worden nog altijd gezien als adembenemende poezië over (aangevochten) geloof, hoop en liefde.

Doe mee!
Bent u een (amateur-)schilder, beeldhouwer, fotograaf of beoefenaar van een andere kunstvorm en lijkt het u mooi om onder deskundige begeleiding een werk te maken voor de expositie? Geef u dan op voor dit project bij Aukje de Bildt via (06) 300 20 925 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kom kijken!
De expositie Bonhoeffer 75 is te bekijken op alle zaterdagen van 18 april t/m 31 mei 2020, van 13.30 tot 17.00 uur in de Grote Kerk, Zuidkade 10 in Drachten. Op zondag 19 april en zondag 31 mei om 11.00 uur zijn er bovendien kerkdiensten waarin Bonhoeffer centraal staat.