Open Grote Kerk; Een kaars aansteken voor …

“Ik wilde graag een kaars aansteken voor Roan, maar wist niet waar. Wat mooi dat ik dit nu in deze kerk mag doen.” gaf een moeder van een klasgenoot van Roan aan. Zij was één van de vele mensen die na het lopen van de Stille tocht de Grote Kerk binnenkwam. De kerk was opengesteld voor hen die de behoefte hadden om na de Stille Tocht nog even een plek te hebben om na te praten, stil te staan, een kop koffie of thee te drinken en/of een kaars aan te steken. Er werd gehuild en getroost. Vele kaarsjes werden aangestoken, met name door de jeugd. Indrukwekkend om te zien hoe de jongeren, vaak samen met hun ouders, omgingen met dit grote verdriet.

We zijn dankbaar dat de Grote Kerk in deze een Open Kerk mocht zijn, toegankelijk voor iedereen.
Namens Stuurgroep,
Ale Groen