Open Grote Kerk

Veiling Schatten op Zolder

Maar liefst 130 ingebrachte items worden geveild op maandagavond 5 november in de Doopsgezinde Kerk van Drachten. De opbrengsten gaan naar de eigenaren van de ingebrachte stukken en wat boven het minimaal gevraagd bedrag wordt geboden, komen ten goede aan de lichtinstallatie bij de exposities in de Grote Kerk en de geluidsinstallatie bij de Doopsgezinde kerk. 

De items die geveild worden kunnen 2 en 3 November in de Doopsgezinde kerk (De Vermaning), Zuiderbuurt 26, bekeken worden. Er zijn o.a. schilderijen van Bouke van der Sloot, Wim van der Veer, Ids Wiersma en Fré Sikma en aquarellen van Jopie Huisman. Verder een prachtige collectie zilver e.a. diverse stukken van glas en keramiek. De organisatie heeft alle items in een catalogus verwerkt die tijdens de bezichtigingsdagen op 2 en 3 november kan worden aangeschaft! Mensen die niet in de gelegenheid zijn de veiling op maandagavond 5 november te bezoeken kunnen gebruik maken van de mogelijkheid een schriftelijk biedingsformulier in te vullen en achter te laten.
De gekochte items worden op de avond van de veiling afgerekend en meegegeven.

Bezichtiging 2 en 3 november 10.00 uur-16.00 uur
Veiling 5 november; 19.30 uur inschrijving en 20.00 uur start veiling
Locatie: Doopsgezinde kerk, Zuiderbuurt 26 Drachten
Aafke Stegeman-van Dijk

Open Grote Kerk: Exposities en Concerten etc.
De kerk uit 1743, die een rijksmonument is, heeft een fraaie uit hout gesneden preekstoel uit 1743. In de kerk zijn staan vijf herenbanken. Het orgel in de Grote Kerk is een Hillebrand-orgel, dat in 1820 in de kerk geplaatst is. De kerk wordt verlicht door koperen kronen. De vier grote gebrandschilderde ramen zijn in 1743 gemaakt en geplaatst door Jurjen en Ype Staak, bekende glasschilders uit Sneek. Ze leefden en werkten in Friesland in de 18e eeuw.

Inloophuis ’t Centrum: elke maand gratis maaltijden
Elke laatste zaterdag van de maand van 17 – 19 uur zijn bezoekers welkom om met elkaar aan tafel te gaan. Men kan dan in ‘t Centrum terecht voor een gratis maaltijd: soep en brood. Opgave is mogelijk door vermelding van de naam op een lijst, die elke zaterdagmiddag in het inloophuis hangt.
Inloophuis ’t Centrum is gevestigd aan Zuidkade 19 (hoek De Drift/Zuidkade) te Drachten en is elke zaterdag open van 14.00 – 17.00 uur.

Kookvrijwilliger inloophuis gevraagd!
Inloophuis ’t Centrum te Drachten zoekt per januari 2016 een vrijwilliger die één keer per maand voor ca. 15 personen een maaltijd wil koken.

Elke zaterdagmiddag bezoeken ca. 15 gasten het inloophuis om een kop koffie te drinken, een praatje te maken en/of een spelletje te doen. Eén keer per maand (op de laatste zaterdag) wordt hen aan het eind van de middag een gratis warme maaltijd aangeboden. Dat kan afwisselend een pasta- of rijstmaaltijd zijn, of soep met brood. De eerste keer in 2016 is dus op zaterdag 30 januari.
Het gaat alleen om het koken. Opruimen en afwassen hoeft niet. Er is een gloednieuwe keuken beschikbaar.
Indien er meerdere aanmeldingen zijn, kan men gezamenlijk overleggen over het aantal kookbeurten.
Inloophuis ’t Centrum is vanaf 30 januari 2016 weer gevestigd in de achterzaal van de Grote Kerk, Zuidkade 19 (hoek Drift) te Drachten.
Informatie en opgave: Anna van der Meer, T: (06) 18 46 24 27, E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of René Klaassen T: (06) 11 22 33 72, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Middag-gebed
Een keer in de maand, op de laatste zaterdagmiddag voorafgaand aan de maaltijd, is er om 17 uur een middag gebed.
Kort (ca. 10 minuten) en eenvoudig van opzet, maar juist daarom vol waarde.
Een kaars die wordt aangestoken. Een lezing, een gebed, een zegenbede. Bezoekers kunnen zelf een lichtje aansteken en zijn vrij om al dan niet hardop te noemen voor wie ze dat doen. Er zijn ook bezoekers uit het inloophuis. Het ontroert me, als ik merk hoeveel er voor de medemens wordt gebeden. Dichtbij of veraf. Het kaarsje maakt letterlijk de tongen los.
Later, tijdens de maaltijd praten we er nog over door.
Iedereen, ook de niet-bezoeker van het inloophuis, is welkom om het Middaggebed om 17.00 uur mee te vieren. En bent u er toch, dan kunt u daarna gerust soep en brood blijven eten. Graag de week voorafgaand opgave in het inloophuis of even een telefoontje.
René Klaassen, tel. 0512-524365

Laatste nieuws

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com