Inloophuis "'t Centrum", gevestigd op de hoek van Zuidkade/Drift, voor Ontmoeting, Informatie, Ontspanning, koffie / thee

Inloophuis
Al 8½ jaar is Inloophuis ’t Centrum elke zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur open.
Bezoekers worden warm ontvangen door steeds twee van de zestien vrijwilligers. Die schenken koffie en thee, zorgen voor een vertrouwde omgeving en luisteren naar de verhalen. De sfeer is ontspannen. Soms moet je creatief zijn, als de omstandigheden daarom vragen. Zo was het onlangs op een middag bloedheet. Er kon geen raam open. Binnen liep de temperatuur dan ook snel op. Wat doe je dan? Dan pak je je kopje en je stoel en je gaat met z’n allen naar buiten. Daar zoek je een plekje in de schaduw, waar je met elkaar de gesprekken kunt voortzetten.

Op dat moment wordt er wel binnen al gekookt. Want twee keer per maand is er een gratis warme maaltijd. Twee van de acht kookvrijwilligers staan in de hitte te snijden, te bakken, te roeren. Maar ze doen het met liefde. Want koken is hun passie. Zeker voor deze groep.
Veel mensen gaan de komende maanden met vakantie, maar velen ook niet. Juist dan is het fijn om even binnen te komen voor een kop koffie en een praatje. Wil je mee-eten? Zet je naam dan op de lijst die binnen hangt. Je bent van harte welkom!
Het inloophuis is gevestigd in de achterzaal van de Grote Kerk, De Drift / hoek Zuidkade.

Namens de Taakgroep Maatschappij,
René Klaassen

Inloophuis: voortaan twee warme maaltijden per maand!

Wat zijn de bezoekers en vrijwilligers van Inloophuis ´t Centrum blij met de verbouwing in de achterzaal van de Grote Kerk. Er is een geheel nieuwe keuken gekomen, wat de mogelijkheid biedt om het aantal warme maaltijden uit te breiden. Daarom is er een oproep geplaatst voor het werven van kook-vrijwilligers. Maar liefst 14 vrijwilligers hebben zich hiervoor aangemeld. In goed overleg is er een rooster samengesteld, waarbij veelal in tweetallen zal worden gekookt. Voortaan zal er twee keer per maand een warme maaltijd voor de ca. 15 bezoekers worden gemaakt. Deze maaltijden worden gehouden op de tweede en laatste zaterdag van de maand.
Taakgroep Maatschappij

Middaggebed
Elke laatste zaterdag van de maand, vlak voor de maaltijd van het inloophuis, is er om 17 uur een middaggebed in de kerkzaal van de Grote Kerk. Een kort meditatief moment van lezing en gebed. Bezoekers kunnen (hoeft niet) een waxinelichtje laten branden en zijn vrij om te noemen voor wie ze dit willen doen en waarom. Men ervaart dit als een mooi moment. Het middaggebed is bedoeld voor iedereen die even naar binnen wil lopen. Van harte welkom!
Taakgroep Maatschappij,

Avondgebeden Grote Kerk op elke 2e zondag van de maand van 19.00  tot 19.30 uur
Het is al weer een tijd geleden dat er in Drachten avondgebeden werden gehouden. In de Grote Kerk is dat een jarenlange gewoonte geweest, vaak met medewerking van een cantorij. Van diverse kanten hoorden wij dat het als een gemis wordt ervaren dat er in heel Drachten geen vespers of avondgebeden meer worden gehouden. Wij zijn dan ook heel blij met de gelegenheid die de Stuurgroep van de Grote kerk geeft om – voorlopig als experiment – weer met de viering van avondgebeden te beginnen.
Een avondgebed is niet een dienst in de gebruikelijke vorm. Het is een viering met een heel eigen sfeer, waarin gebed en lezing centraal staan in de liturgie. Er is geen preek, er zijn geen ambtsdragers, er is geen collecte. Wel is er stilte, wordt er geluisterd, gezongen en gebeden.
De vieringen worden gehouden in de “stiltehoek” van de Grote Kerk, elke 2e zondag van de maand, van 19.00 tot 19.30 uur.
De eerste keer zal zijn op zondag 9 september. Voorganger Aukje de Bildt.
We hopen, samen met anderen, een mooie viering te hebben.