Het overzicht van de activiteiten voor het seizoen 2017/2018 is uitgekomen.

In de map "Documenten", onder "Algemeen" kunt u binnenkort het "boekje Vorming en Verdieping 2017-2018" downloaden.

Alle activiteiten zijn ook te vinden op de centrale site van de Protestantse Gemeente Drachten: http://www.pgdrachten-nl.pcxtmp.nl/index.php/alle-activiteiten/activiteiten 

Lezing Christa Anbeek “Daar waar alles stuk liep is iets heel bijzonders gebeurd”.
Dialogen over contrastervaringen als begin van nieuw geloof.
Contrastervaringen zijn ontregelende, openbrekende ervaringen die het vertrouwde leven op zijn kop zetten. De kwetsbaarheid, onbegrijpelijkheid en oncontroleerbaarheid van ons bestaan manifesteert zich in contrastervaringen. Zij tonen daarmee iets dat van essentieel belang is. Via kritische en tegelij-kertijd vriendschappelijke dialogen kunnen zij het begin vormen van een existentiële, spirituele en morele heroriëntatie. Een bijzondere structurering van deze dialogen helpt om de persoonlijke trans-formatie te verbreden naar een heroriëntatie die ons samenleven ten goede komt.
Christa Anbeek is bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie aan de Vrije Universiteit te Amster-dam. Haar onderzoek is gericht op de relatie tussen religies, filosofieën en de vraag naar de zin van het leven – met name als het gaat om levenseindevragen of ingrijpende levensgebeurtenissen. Zij was ook tien jaar lang actief als geestelijk verzorger.

Datum en tijd: 21 maart 19.30 uur
Plaats: Grote Kerk, Zuidkade 19, 9203 CK Drachten
Contact: Aafke Stegeman: 0630033237
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree: € 5,00 inclusief koffie/thee
Kerkelijk werker
Aafke Stegeman-van Dijk

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com