Brunch in de grote kerk van Drachten 25 oktober 11.00 uur
De grote kerk Drachten opent haar deuren in samenwerking met Stichting Hart van Hoop voor een maandelijks terugkerende brunch.
De brunch geeft iedereen die dat wil de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Samen, alleen, jong of oud, iedereen is welkom. Met het initiatief verrijken de organisatoren het maatschappelijk gebruik van het kerkgebouw. De koffieruimte naast de kerkzaal leent zich uitstekend voor de activiteit. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te eten wordt er geen geld gevraagd voor deelname aan de brunch.
25 oktober 11.00-13.00 uur
Koffieruimte Grote Kerk
Zuidkade 19 Drachten

Veiling Schatten op Zolder

Inbreng voor veiling schatten op zolder groot succes
De inbreng dag van schatten op zolder leverde maar liefst 150 items op die geveild kunnen worden. Alle bezoekers, taxeurs en medewerkers creëerden met elkaar een aangename sfeer in de Grote Kerk.
Op 29 september 11.00 uur. nemen de taxeurs hun plaats in, in de kerkzaal terwijl de eerste bezoekers afwachten wanneer zij naar binnen mogen om hun schatten van zolder te laten taxeren. Het gesprek van de dag was niet “wat brengt jou in de kerk ?“, maar” wat heb jij mee naar de kerk voor de taxatie?”.
De organisatie werkt op dit moment aan de catalogus die tijdens de bezichtigingsdagen op 2 en 3 november kan worden aangeschaft! Mensen die niet in de gelegenheid zijn de veiling op maandagavond 5 november te bezoeken kunnen gebruik maken van de mogelijkheid een schriftelijk biedingsformulier in te vullen en achter te laten.

De veiling zelf vindt plaats op maandagavond 5 november om 20.00 uur. Eveneens in de Doopsgezinde Kerk.

Alle eigenaren van de schatten krijgen bij verkoop het minimaal gevraagde bedrag. Wat de veiling verder opbrengt komt ten goede aan het licht bij de exposities in de Grote Kerk en het geluid in de Doopsgezinde Kerk. De veiling is het initiatief van Kunsthandel Veenstra en Boekbinderij Jan IJsbrandy en wordt mede georganiseerd door de Grote en Doopsgezinde Kerk in Drachten.
Aafke Stegeman