Op deze pagina vindt u activiteiten die met muziek en zang te maken hebben en in de Grote Kerk plaats vinden.
Actief in het organiseren zijn o.a.
- de taakgroep Kunst en cultuur

Inloopconcerten 1 december 16.00 uur het Sweelinck Blokfluit Ensemble
Jaaroverzicht Orgelconcerten
De commissie orgelconcerten organiseert elke eerste woensdag van de maand een concert

12 december Martin Mans Formation, Orgel, solo en samenzang
Op woensdag 12 december geeft het bekende ensemble THE MARTIN MANS FORMATION een kerstconcert in de Grote Kerk. Het programma bestaat uit koorzang, solozang, samenzang en orgelimprovisaties. De kracht van het ensemble is het repertoire en de homogene zang. Martin Mans weet wat de mannen graag zingen en zorgt voor een afwisselend repertoire. Vooral het geestelijke lied wordt door de mannen met overtuiging gebracht hetgeen door de bezoekers van de concerten bijzonder wordt gewaardeerd. Toegangskaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar a € 10,00. Het concert begint om 20.00 uur.
namens de commissie orgelconcerten Grote Kerk

Promotieconcert CD Rein Ferwerda
Op vrijdag 8 februari 2013 werd de eerste CD van Rein Albert Ferwerda overhandigd aan dhr. Maarten Seijbel. Maarten Seijbel is voorzitter van Bestuur van de Stichting Nationaal Historisch Orgelmuseum en voorzitter van de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel.
De CD is opgenomen tijden de muziekestafette in het weekend van 29 september 2012 in de Grote Kerk. Rein Ferwerda bespeelde toen 14 uren lang het Hillebrandorgel en improviseerde alle 150 psalmen. Van deze 150 psalmen is een compilatie gemaakt. Van deze compilatie is een CD gemaakt. Heel bijzonder omdat er geen orgelmuziek van het Hillebrandorgel op CD meer beschikbaar was. De CD is verkrijgbaar in de Grote Kerk en kost € 12,50. U kunt ook de CD thuisgestuurd krijgen door overmaken van € 15,30 per CD op NL52INGB0000819995 t.n.v. M. Visser. Vergeet niet bij telebankieren uw adres te vermelden.

Hillebrandorgel van de Grote Kerk.
U kunt  donateur worden van het Hillebrandorgel door het overmaken van een jaarlijkse donatie (minimaal € 10.00 per jaar) t.n.v. Stichting Vrienden van de Grote kerk te Drachten o.v.v. commissie Orgelconcerten Grote Kerk  (bank nr. NL23RABO0157730662).

U wordt dan op de hoogte gehouden van de activiteiten rondom het orgel.
De berichten met betrekking tot de orgelconcerten Grote Kerk staan in het vervolg onder Drachten Bovenwijks.
Namens de orgelcommissie,
Klaas van Marrum