Erediensten in de Grote Kerk in 2017

Voorafgaand aan de dienst van 11.00 uur is er vanaf 10.30 uur is er ruimte voor ontmoeting en koffie.
Van sommige dienst zijn de preken op verzoek op de site geplaatst. U kunt ze vinden in de map Preken.

Meevieren met de 11 uurdienst in de Grote Kerk
Natuurlijk is het fijn als u zondagsmorgens 11 uur in de Grote Kerk zit.
Maar als u om wat voor reden dan ook daar niet kunt zijn en u beluistert de dienst via webradio, computer of tablet, dan mist u het liturgieboekje.
Als u mij een mail stuurt of even belt kan ik u het boekje sturen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0512-526057.
Hartelijke groet,

20 mei 2018

Zondag 20 mei de vijftigste dag na Pasen; daarom Pinksteren. Vandaag lezen wij Genesis 11:1-9 (over de toren van Babel én de spraakverwarring) en Handelingen 2:1-14 (over Jeruzalem én dat de mensen elkaar verstaan). Dat is een vreugdevol gebeuren. En het wordt met Pinksteren nog mooier door de liturgische omlijsting cq viering bij dit alles, en de muzikale verwoording/verbeelding van het feest. Zo kan het geheel van deze dag worden zoals deze dag bedoeld is: veelbelovend en hoopgevend. Om blij van te worden. Aldus onze voorganger deze morgen, dominee Jan Woltinge uit Zwolle. Aan het orgel zit Johannes de Graaf en voorafgaand aan de dienst is koffie/thee en tijd voor ontmoeting.
U bent van harte uitgenodigd om samen blij te worden,
Namens de taakgroep,

27 mei 2018
Op deze zondag Trinitatis is onze voorganger dominee Wietske Tinga uit Groningen.
We vieren deze zondag het heilig avondmaal. Organist is Jan Renkema.
Dominee Tinga schrijft over de viering: Zondag Trinitatis werd door Luther de 'gouden zondag' ge-noemd. Op deze zondag komt als het ware alles samen, als in een slotakkoord van een compositie.
Wat met Advent begon, ons voerde langs Kerstmis, vastentijd, Pasen en Pinksteren, met alle ups en downs, met dissonanten en harmonieën - om in de beeldspraak van de muziek te blijven - lost op in een harmonische drieklank, een feestelijk slotakkoord.Dit nemen we mee in de zondagen die volgen. Zoals je na een concert de muziek nog met je meedraagt in je hoofd en in je hart, zo mogen we ook in de zondagen van zomer en herfst blijven teren op het goud van deze zondag. Totdat het weer Advent wordt. Totdat Hij komt.
Rest mij noch te vertellen dat deze zondag voor dominee Tinga bijzonder is en uw aanwezigheid geeft daaraan extra glans, allemaal van harte welkom.

Namens de taakgroep,
Minne Visser

Liedboek mee naar de Grote KerkKerkWe willen graag dat u uw eigen nieuwe Liedboek meeneemt naar de Grote . De liturgie kan dan wat beknopter en dat scheelt papier, inkt en kosten. Ook voorkomen we daarmee discussies over rechten die de kerk in Drachten zou moeten betalen voor het kopiëren van de verzen in de liturgie.
Namens de taakgroep Erediensten in de Grote Kerk,

Parkeren auto’s op zondag
Op zondag worden veel auto’s van bezoekers van de Grote Kerk geparkeerd rondom de Grote Kerk.

De Stuurgroep van de Grote Kerk wijst u erop dat dit geen officiële parkeerplaatsen zijn. Ook de parkeerplaatsen achter de Xenos zijn geen officiële parkeerplaatsen, omdat deze horen bij de winkels op de Zuidkade. Als u toch de auto op deze plekken parkeert (zowel op zondag als door de week) loopt u de kans een parkeerboete te krijgen. Deze boeten lopen op tot € 89,50 inclusief € 7,50 administratiekosten).
U kunt uw auto parkeren achter de Hema, op De Kaden en op de parkeerplaats aan De Marke. Vanaf die parkeerplaatsen is het maar een klein stukje lopen naar de Grote Kerk. Mocht u niet dat stuk kunnen lopen, dan kunt u uw auto achter de Grote Kerk zetten op het Ds. Hilleniuspleintje (de eigen parkeerplaats achter de Grote Kerk). U kunt de koster vragen om de sleutel van de ketting die de parkeerplaats afsluit.
De Stuurgroep

U naar de kerk laten vervoeren? Dat kan.
Elke zondag laat een aantal mensen zich naar de dienst in de Grote Kerk brengen.

Als u dat ook graag wilt omdat u moeilijk ter been bent, kunt u ook van de-ze mogelijkheid gebruik maken.
Moeilijk in z’n werk gaat het niet: U zit twintig minuten voor de dienst klaar om afgehaald te worden, want rond dat tijdstip meldt uw ‘afhaler’ zich met de auto waar dan misschien al één of twee kerkgangers in zitten.
Na de dienst wordt u keurig weer thuis gebracht.
Denkt u nu: ‘Dat lijkt mij wel wat, laat ik maar even informeren’ dan kunt u mij bellen op 0512-510362.
Mijn naam is Tjerk Epema en ik coördineer het kerkrijden.
Tjerk Epema