Bezielend Beeld
Kunt u geïnspireerd raken door kunst? Dan bent u niet de enige. Woorden kunnen veel met mensen doen, muziek kan in beweging zetten. Maar wij willen proberen met elkaar in gesprek te komen d.m.v. beeldende kunst: schilderijen en sculpturen. Hoe inspireren die ons? 
Ieder komt met een afbeelding van een kunstwerk dat hem of haar ‘wat doet’. Dat vertellen wij aan elkaar en praten er samen over. Voorlopig plannen wij twee zondagmiddagen in februari/maart 2018 in onze Grote Kerk. Maar daarvoor hebben wij nog wel wat mensen nodig die een inbreng kunnen en willen hebben. Als u geïnteresseerd bent kunt u zich opgeven bij ondergetekende.
U krijgt nader bericht als wij voldoende aanmeldingen hebben. Wij gaan ervan uit dat we de groep met zeven aanmeldingen kunnen starten.

René Romijn ,Marianne Romijn en Aukje de Bildt
Tel: (0512) 52 03 81 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praten over Hoge Woorden
In het seizoen 2015/2016 is de gespreksgroep ‘Hoge Woorden’ actief geweest. Er is intensief gesproken door een groep van ongeveer 20 mensen over de grote thema’s van het christelijk geloof zoals God, Jezus, opstanding, verzoening.

Bij de afsluiting van deze activiteit bleek er behoefte aan een vervolg, maar dan over een ander thema.
Ondergetekenden zijn daarover aan het brainstormen en ons lijkt nu het thema ‘Tien Geboden’ wel aantrekkelijk. En dan in de geest zoals dit in het dagblad Trouw al vele jaren aan de orde wordt ge-steld: in de vorm van een interview met een min of meer bekende Nederlander. Daarbij wordt onderzocht welke binding deze persoon heeft met de Tien Woorden’ zoals zij ook wel genoemd worden. En ook hoe zo iemand lijnen trekt van deze geboden naar zijn/haar eigen leven en leefomgeving.
Of wij eruit komen met een voorstel weten wij nog niet, maar zo ja, misschien zou er dan weer een gespreksgroep kunnen starten begin 2017.
U bent welkom met suggesties. Wellicht hoort u nog van ons!
René en Marianne Romijn
Aukje de Bildt

Gespreksgroep ‘Hoge woorden?’
De groep heeft nu drie bijeenkomsten gehad, steeds met ongeveer 26 deelnemers.

De thema’s waren ‘kennismaking’ (2x) en ‘godsbeeld’. De gesprekken waren boeiend en intens. En nog lang niet afgerond. Het hoge woord is er nog niet uit….. Na de zomer pakken wij de draad weer op met als eerste datum van samenkomen 27 september. Het wordt weer spannend!
René en Marianne Romijn
Aukje de Bildt

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com