Open Grote Kerk (Exposities en Concerten etc.) tijdens de laatste weken van Tsjerkepaad 2019
Tot en met 14 september, de laatste zaterdag van Tsjerkepaad 2019, is de tentoonstelling “Quilts met een verhaal” nog te bewonderen.
De expositie bestaat uit 11 quilts, die zijn vervaardigd door Baukje van der Lei-Potjer. Een aantal van deze quilts heeft, mede door verkoop tijdens de expositie, inmiddels een definitieve eigenaar gevonden maar er zijn nog steeds een aantal van deze prachtige quilts te koop. 10% van de verkoopopbrengst zal ten goede komen aan de Stichting Vrienden van de Grote Kerk.

Vanaf 16:00 uur is er op de Open Grote Kerk middagen een orgelbespeling. De volgende orgelbespelingen staan op het programma:

31 augustus: Jellegeert Postma
7 september: Harmen Jansen
14 september: Wietske Koopmans uit Groningen met Douwe Koopmans op Euphonium

Tip: omdat het orgel in de Grote Kerk ruim een halve toon hoger staat dan de meest gangbare stemming is samenspel met een blaasinstrument zéér uitzondelijk, misschien een goede reden om te komen luisteren wat broer en zus Koopmans laten horen.

Al 9½ jaar is Inloophuis ’t Centrum elke zaterdagmiddag open.
Van 14.00-17.00 uur zijn er veel bezoekers, die warm worden ontvangen door steeds twee van de vele vrijwilligers. Die schenken koffie en thee, zorgen voor een vertrouwde omgeving en luisteren naar de verhalen. De sfeer is ontspannen.
Twee keer in de maand wordt er een gratis warme maaltijd verzorgd, door kookvrijwilligers bereid.
Veel mensen in Drachten gaan de komende maanden met vakantie, maar velen ook niet. Juist dan is het fijn, om even binnen te komen voor een kop koffie en een praatje. Wil je mee-eten? Zet dan een week van tevoren je naam op de lijst die binnen hangt. Je bent van harte welkom!
Het inloophuis is gevestigd in de achterzaal van de Grote Kerk, Zuidkade / hoek De Drift.
Namens de Taakgroep Maatschappij,
René Klaassen

Inloophuis ’t Centrum: elke maand gratis maaltijden
Elke laatste zaterdag van de maand van 17 – 19 uur zijn bezoekers welkom om met elkaar aan tafel te gaan. Men kan dan in ‘t Centrum terecht voor een gratis maaltijd: soep en brood. Opgave is mogelijk door vermelding van de naam op een lijst, die elke zaterdagmiddag in het inloophuis hangt.
Inloophuis ’t Centrum is gevestigd aan Zuidkade 19 (hoek De Drift/Zuidkade) te Drachten en is elke zaterdag open van 14.00 – 17.00 uur.

Dringend gastvrouwen en gastheren gevraagd
Het gaat goed met Inloophuis ‘t Centrum, waar bezoekers al bijna negen jaar wekelijks op zaterdagmiddag terecht kunnen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. Tevens wordt er twee keer in de maand een warme maaltijd geserveerd. Helaas moesten enkele gastvrouwen bedanken om persoonlijke redenen. Om dit goede werk te kunnen voortzetten, zou het mooi zijn, als het aantal gastvrouwen en gastheren kon worden uitgebreid. We maken het elkaar wat gemakkelijker en kunnen onze bezoekers goed blijven ontvangen.
Dus als u het leuk vindt om enkele keren in het jaar op een zaterdagmiddag als gastvrouw of gastheer te fungeren van Inloophuis ‘t Centrum, neemt u dan contact op met een van de onderstaande personen. Ook als u eerst meer informatie wilt. Wellicht kent u ook iemand in uw omgeving die dit leuk vindt om te doen. Samen kunnen we ervoor zorgen, dat de bezoekers warm welkom blijven in het inloophuis.
Inloophuis ’t Centrum is gevestigd in de achterzaal van de Grote Kerk aan de Drift hoek Zuidkade in Drachten
Open elke zaterdagmiddag open van 14-17 uur, bij een maaltijd tot 19.00 uur.
René Klaassen, T 06-11223372, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Anna vd Meer, T 06-18462427, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Middag-gebed
Een keer in de maand, op de laatste zaterdagmiddag voorafgaand aan de maaltijd, is er om 17 uur een middag gebed.
Kort (ca. 10 minuten) en eenvoudig van opzet, maar juist daarom vol waarde.
Een kaars die wordt aangestoken. Een lezing, een gebed, een zegenbede. Bezoekers kunnen zelf een lichtje aansteken en zijn vrij om al dan niet hardop te noemen voor wie ze dat doen. Er zijn ook bezoekers uit het inloophuis. Het ontroert me, als ik merk hoeveel er voor de medemens wordt gebeden. Dichtbij of veraf. Het kaarsje maakt letterlijk de tongen los.
Later, tijdens de maaltijd praten we er nog over door.
Iedereen, ook de niet-bezoeker van het inloophuis, is welkom om het Middaggebed om 17.00 uur mee te vieren. En bent u er toch, dan kunt u daarna gerust soep en brood blijven eten. Graag de week voorafgaand opgave in het inloophuis of even een telefoontje.
René Klaassen, tel. 0512-524365